Reviste Digitale

Reviste Digitale

O revista on-line are unele caracteristici asemanatoare cu cele ale unui blog si, de asemenea, ale ziarelelor online, dar poate fi, si de obicei se distinge prin interactivitatea cu utilizatorul. Reviste au de obicei editori sau redactii, care revizuiesc observatiile si indeplinesc o functie de control a calitatii pentru a se asigura ca toate materialele indeplinesc asteptarile editorilor (cele care investesc timp sau bani in productie) si ale cititorilor.

Reviste online, care fac parte din World Wide Web, toate sau o parte a unui site, sunt uneori numite webzines. Un e-zine este un termen mai specializat aplicat pentru revistele mici si buletinele informative distribuite prin orice metoda electronica, de exemplu, prin posta electronica (e-mail/email). Unele grupuri sociale pot utiliza termenii cyberzine si hyperzine atunci cand se refera la resursele distribuite electronic. In mod similar, unele reviste on-line se pot numi “reviste electronice” pentru a reflecta datele lor demografice de cititori sau pentru a captura termeni alternative si ortografie in cautarile online.

Multe mari centre de printare-editare ofera acum o reproducere digitala a revistelor printate prin intermediul diferitelor servicii on-line pentru o anumita taxa. Acesti furnizori de servicii, de asemenea, se refera la colectiile lor, aceste produse in format digital, ca reviste on-line, si, uneori, ca reviste digitale.