Despre Daniel Toader

Salut,

Numele meu este Daniel Toader, am 22 de ani, sunt proaspat absolvent al Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, specializarea Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Unii dintre prietenii mei imi spun ca sunt “workaholic” pentru ca lucrez… prea mult, dar, doar uneori spun eu. Ma consider una din persoanele norocoase care au parte de un job de care sa fie pasionati si multumiti.

Desi imi place sa lucrez, si uneori mai exagerez, incerc sa mentin o oarecare legatura cu lumea reala, imi place sa calatoresc, sa ies in oras, sa vizitez orase vechi, imi plac in egala masura si marea si muntele si le vizitez cat de des pot.

Sunt o persoana ambitioasa, perfectionista dar si incapatanata. Pasiunea mea pentru web development a inceput in 2005 atunci cand am primit primul calculator personal, deci, da, am avut o copilarie frumoasa, fara iPhone 4s, tablete sau wii.

Am inceput cu tutoriale precum Total Training sau Lynda, la inceput cu tabele si design realizat din imagini. Am inceput sa lucrez in 2007, la DNL Web Design, unde am pus baze solide pe partea de html si css, treptat am renuntat la tabele in favoarea tagurilor si a stilurilor css.

In 2008 m-am clasat pe locul al treilea la Concursul National “Istorie si Societate in dimensiune virtuala – Sectiunea Stiinte Socio-Umane Pagini Web” fiind una din cele mai mari realizari la momentul respectiv. In acelasi an am inceput sa invat php si sa pregatesc aplicatia pentru atestat, intre timp a aparut si proiectul artCrew pe care l-am dezvoltat si prezentat la atestat si care a fost primul proiect complex in php, artCrew este o comunitate de artisti, proiectul a fost gandit initial doar ca un proiect literar insa intre timp s-a extins si pe zona de fotografie, creatie digitala, proiectul este in continuare online si in continua crestere si dezvoltare.

In 2009 am intrat la facultatea CSIE, si m-am angajat pentru RECP Idea, desi flashul era un domeniu pe care nu il mai incercasem, am invatat repede si incet incet mi-am facut timp si pentru aprofundarea php si continuarea dezvoltarii pe partea de framework-uri precum Codeigniter si jQuery.

In 2011 am hotarat sa ma intorc pe ceea ce vroiam sa fac initial si anume web development, am colaborat cu cei de la Hype Media System pe doua proiecte ca si freelancer urmand ca din august 2011 sa incep o colaborare in calitate de angajat. Am intalnit diverse tipuri de proiecte, de la lucruri complexe pana la site-uri de prezentare, avand de invatat din fiecare cate ceva.

In prezent ma gandesc la alegerea unui program de master, la abordarea framework-ului Yii, dar si la abordarea tehnologiilor pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile.