Dezvoltare Flash

Dezvoltare Flash

Dezvoltarea flash ofera posibilitatea de a adauga animatii, bannere, slide-uri pe un site realizat in html, dar si realizarea unui site in totalitate cu ajutorul flash-ului. Totusi nu trebuie sa ne rezumam doar la site-uri flash sau la elemente flash pentru site-uri, cu ajutorul flash-ului putem crea reviste/brosuri digitale, interactive sau simple, harti interactive dar si cd-uri de prezentare mai complexe si compacte disponibile si offline.

Flash-ul a lasat o impresie buna asupra designerilor cat si utilizatorilor care au ramas fascinati de ce se poate realiza in flash, dar si de cat de profesional poate parea un site cu cateva elemente flash bine plasate. Daca pentru o perioada lunga de timp folosirea unor elemente flash insemna folosirea ultimelor tehnologii, aceast aspect a inceput sa fie mai putin important odata cu aparitia celei de-a 5-a versiuni a html-ului care poate inlocui videoplayer-ul flash cu un videoplayer in html 5.

Mai nou, revistele digitale incep sa concureze cu revistele printate. Ce contin revistele digitale si cele printate nu? simplu, interactivitatea cu utiliazatorul, posibilitatea adaugari de videoclipuri, joculete, butoane de “mai mult text” care sa nu faca o revista sa contina mai multe pagini pe acelasi subiect daca nu este necesar. Acestea insa nu sunt singurele elemente disponibile, fiecare idee poate deveni realitate in flash, de la simple animatii care sa atraga atentia utilizatorului pana la intro-uri complicate si care sa te fascineze.