Solutii eCommerce

Solutii eCommerce

De ce sa alegi o solutie eCommerce si ce inseamna acest termen? eCommerce este un termen provenit din engleza de la “electronic-commerce” adica comert electronic, practic prin eCommerce se intelege vanzarea de produse prin ajutorul unui magazin virtual.

Desi inca mai sunt persoane care privesc cu scepticism varianta de vanzare a produselor cu ajutorul unui magazin online, acestia se incadreaza intr-un grup foarte restrans din punctul meu de vedere. Lumea se indreapta catre un viitor din care eCommerce-ul nu are cum sa lipseasca, prin simpla apasare a unui click putem comanda diverse produse, de la alimente pana la haine si electrocasnice care ne sunt aduse chiar la usa intr-un timp relativ scurt.

Acest lucru ne scuteste de un drum pana la magazin sau de asteptatul la cozi de asemenea fiecare produs are toate informatiile necesare, astfel incat sa stii ce comanzi.

Realizarea unui magazin virtual

Designul unui magazin virtual este unul din cele mai importante aspecte. Totul trebuie sa fie la indemana, motorul de cautare al produselor, categoriile de produse, modulul de logare si cosul de cumparare. Prezentarea produselor trebuie sa fie simpla, aierisita, informatiile sa fie insotite si de o poza a produsului astfel incat utilizatorul sa aibe la indemana toate informatiile necesare despre produsul cautat. O descriere clara si detaliata a produsului il va convinge pe utilizator ca acel produs este cea ce cauta. Descrierea produsului este foarte importanta si pentru Google care va indexa toate cuvintele din descriere si va imbunatati pozitia dvs.

Desigur un astfel de proiect nu poate sa nu fie insotit de un modul de administrare, simplu, astfel incat sa nu fie necesara nici o cunostinta a limbajului html. Totul se va realiza intr-o interfata user-friendly in care textul si informatiile vor fi adaugate cu ajutorul unui editor de tipul WYSIWYG (What You See Is What You Get). Actualiza datelor necesare magazinului se va face in timp real fara a dauna potentialilor clienti.

Un alt aspect important este compatibilitatea intre browsere dat fiind faptul ca utilizatorilor nu le place sa fie limitati pe un anumit browser sau pe o anumita rezolutie, este de preferat ca site-ul sa fie compatibil in toate browserele moderne. Testarea magazinului online si eliminarea oricarui tip de bug este o alta metoda de a da satisfactie utilizatorilor, care prefera o interfata curata, lipsita de erori si in care pot avea incredere.

De asemenea, o buna optimizarea SEO, poate face ca magazinul online dezvoltat il poate clasa in primele pozitii ale motoarelor de cautare ceea ce poate aduce mai multi potentiali clienti.