Optimizare SEM

Optimizare SEM

Search engine marketing (SEM), este o forma de Internet marketing, care urmareste sa promoveze site-urile prin cresterea vizibilitatii lor in paginile de rezultate a motoarelor de cautare (SERP-uri) prin utilizarea, plasarii platite a publicitatii contextuale. Search engine optimization (SEO) este “optimizarea” paginilor site-ului pentru a atinge rang mai mare in rezultatele de cautare, prin intermediul procesului de selectare de expresii specifice de cuvinte cheie asociate site-ului.

SEM foloseste diverse mijloace de “marketing” a unui site, pentru ca aceasta sa devina mai relevant in ceea ce priveste rezultatele motorului de cautare si pozitia lor in clasament. Ar trebui sa se afirme ca SEM nu este SEO si vice-versa. SEM este constituit din ad words, care cuprind plata per vizita (deosebit de benefic pentru furnizorii locali, deoarece permite consumatorilor potentialul de a intra in contact direct cu o companie cu un singur clic), trimiteri de articol, publicitate si asigurandu-se ca SEO a fost facut.

De asemenea, analiza cuvintelor cheie trebuie sa fie facut atat pentru SEO si SEM, dar nu in mod necesar, in acelasi timp. SEM este o sarcina constanta si plictisitoare, trebuie sa fie frecvent actualizat si monitorizat. O alta parte a SEM este Social Media Marketing (SMM), SMM este un tip de marketing care consta in folosirea mijloacelor mass-media sau a retelelor sociale pentru a influenta consumatorii ca produsele si / sau serviciile unei companii sunt mai valoroase. Puteti face SEM fara a face SMM, dar nu poti face SMM, fara a face SEM, deoarece SMM este un nivel mai avansat de SEM.

SEM este mai mult o arta decat o stiinta. SEM = PR + advertising. Fiecare motor de cautare are propria formula pozitionarea rezultatelor de cautare clasament. Aceste algoritmi se schimba de multe ori, in primul rand pentru returna cat mai multe rezultate relevante pentru cautarea. Cu toate acestea, exista cateva practici de marketing mai bune cand vine vorba de motoare de cautare.

Ce trebuie facut:

  • Folositi titluri descriptive si unice pe toate paginile si sa furnizeze descrieri unice si cuvinte cheie pe fiecare pagina;
  • Utilizati text simplu ASCII pe paginile Web si textul Alt pentru imagini si elemente non-text;
  • Includeti o descriere si cuvinte cheie bogate in textul de la inceputul paginii si link-uri text cu utilizarea de cuvinte cheie bogate in descrierile dvs. de navigare si continut;
  • Folositi cuvinte-cheie in URL-uri si pentru a va asigura ca paginile dinamice sunt search engine friendly;
  • Sa adere la standardele Web de interoperabilitate, accesibilitate si utilizabilitate si sa se adauge continut relevant si link-uri de la alte site-uri din domeniu catre site-ul tau.

Ce nu trebuie facut:

  • Utilizarea redirectionari sau reimprospatarea pagini de intrare.
  • Pagini, site-uri sau continut duplicat. Alternativ, alegeti una pentru motoarele de cautare si excludti-le pe celelalte de la motoarele de cautare.
  • Ascunderea sub o pagina de pornire a cuvintelor cheie folosite in mod excesiv si a unei descrieri care sa induca in eroare utilizatorii.