Optimizare SEO

Optimizare SEO

Search Engine Optimization (SEO) este procesul de imbunatatire a vizibilitatii unui site web sau a unei pagini web in motoarele de cautare, prin intermediul metodelor ne-platite (“organice” sau “algoritmice”). Alte forme de marketing cu ajutorul motoarelor de cautare (SEM) tintesc listarile platite. In general, cu cat mai devreme (sau cu cat mai sus pe pagina), si mai frecvent apare un site in lista cu rezultatele cautarii, cu atat mai multi vizitatori va primi de la utilizatorii motorului de cautare. SEO pote viza diferite tipuri de cautare, inclusiv cautare de imagini, cautare locala, cautare video, cautare in domeniul academic, de cautare a stirilor si specifice sectorului de motoarele de cautare. Aceasta ofera o prezenta pe web a site-ului.

Ca o strategie de Internet marketing, SEO considera modul in care functioneaza motoarele de cautare, ceea ce oameni cauta cu ajutorul unui motor de cautare, termenii de cautare reali tastati in motoarele de cautare si care sunt motoarele de cautare preferate de catre publicul lor tinta. Optimizarea unui site web poate implica editarea continutului sau si a codului HTML pentru a creste atat relevanta sa pentru cuvinte cheie specifice si pentru a elimina barierele din calea activitatilor de indexare ale motoarelor de cautare. Promovarea unui site pentru a creste numarul de backlink-uri, sau link-uri inbound, este o alta tactica SEO.

Acronimul “SEO” se poate referi la “optimizatori pentru motoarele de cautare“, un termen adoptat de catre o industrie de consultanti care desfasoara proiecte de optimizare in numele clientilor, si de catre angajatii care efectueaza servicii de SEO in-house. Optimizatori de motoare de cautare pot oferi SEO ca un serviciu de sine statator sau ca parte a unei campanii de marketing mai larg. Deoarece eficienta SEO poate cere schimbari in codul sursa HTML al unui site si continutul site-ului, tacticile SEO pot fi incluse in dezvoltarea si designul site-ului. Termenul de “search engine friendly” poate fi folosit pentru a descrie design-ul, meniurile, sistemele de management al continutului, imagini, videoclipuri, shop-urilor de cumparaturi online, si alte elemente care au fost optimizate cu scopul expunerii motoarelor de cautare.

O alta clasa de tehnici, cunoscute sub numele de Black Hat SEO sau spamdexing, utilizeaza metode cum ar fi fermele de link-uri, exagerarea folosiri cuvintelor cheie si filarea articolului care degradeaza atat relevanta rezultatelor cautarii cat si calitatea asteptata de utilizatorii proveniti de pe motoarele de cautare. Motoarele de cautare caute site-uri care folosesc aceste tehnici, in scopul de a le elimina din rezultatele cautarilor lor, si putem spune ca aceste site-uri fac mai mult rau decat bine intregului web.

Iata cativa pasi meniti sa imbunatateasca rezultatele in motoarele de cautare:

 • analiza continut website
 • analiza si rescriere cod
 • modificare, optimizare continut text dupa cuvintele cheie stabilite
 • cautare, inlocuire, optimizare imagini
 • instalare si administrare Google Analytics
 • inscriere in motoare de cautare si directoate gratuite dar si cu plata
 • analiza si propuneri de link-uri sponsorizate
 • analiza si propuneri de schimburi de link-uri
 • publicare de anunturi in website-uri de anunturi
 • realizare articole publicitare si postare in publicatii gratuite
 • identificare publicatii potrivite, postare articole cu plata
 • identificare bloguri de profil, postare mesaje in ele
 • identificare forumuri de profil, postare mesaje in ele